Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

2η εκπομπή του SZ8LES από το κάστρο Μυτιλήνης SV00042

 Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Λέσβου, του ραδιοερασιτεχνισμού και του συλλόγου μας,κάνουμε ένα όμορφο χόμπι και μέσω αυτού προσπαθούμε με ραδιοερασιτεχνικές δραστηριοτητες να προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
 Στις 18 και 19 Ιουνιου 2016 για πρώτη φορά είχαμε εκπέμψει στα HF (βραχέα κύματα) από το κάστρο Μυτιλήνης και κάναμε εκατοντάδες QSO's με το διακριτικό του συλλόγου μας SZ8LES.Το κάστρο Μυτιλήνης που είναι πλέον απο το 2016 καταχωρημένο απο εμας τα μελη του ΣΥ.ΡΑ.Λ στους παγκόσμιους πίνακες έχει στο WCA τον κωδικό κάστρου SV-00042.
 Φέτος,στις 20 και 21 Μαΐου 2017 επαναλάβαμε την δραστηριοτητα καθότι πάρα πολλοί Ελληνες και ξένοι ραδιοερασιτέχνες επιθυμούσαν να λάβουν την QSL κάρτα του κάστρου και να καταχωρήσουνε στα ημερολόγια ασυρμάτου τους (Logbook) τον κωδικό του.
 Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία για τους παλαιους  αλλά και τους νέους ραδιοερασιτέχνες του συλλόγου μας και της Λέσβου αφού όλοι ως χειριστές πραγματοποιησαν ατομικά δεκάδες και ομαδικά εκατοντάδες συνομιλίες.
  Σύμφωνα με τους πίνακες του DXCC συνομιλήσαμε με ραδιοερασιτέχνες από 50 χώρες .
  Όπως τις  προηγούμενες έτσι και αυτή την φορά τα DX cluster " όλου του πλανήτη ¨έτρεχαν¨ για τη Λέσβο και όλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Ελληνες Ραδιοερασιτέχνές από όλες της περιοχές της Ελλάδος (SV1-9) που αντήλλαξαν μαζί μας αναφορές ακουστικότητος.  Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία στον χώρο τους τον Πρόεδρο Έφεδρο Καταδρομέα Γρηγοριο Γεραγωτελλη και τα μελη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
   Φέτος, το καλοκαίρι 2017 οι δραστηριότητες μας θα είναι: Μέσα Ιουνίου 2017 θα μας ακούσετε στα HF-VHF-UHF από το Κάστρο Σιγρίου, το Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου, τον Ιούλιο 2017 όπως κάθε χρόνο στο AEGEAN VHF CONTEST 2017 από τον Όλυμπο της Λέσβου και τον Αύγουστο από τον παλαιό Φάρο του ακρωτηρίου Κόρακας..
    εδω SV8AJN (Προεδρος ΣΥ.ΡΑ.Λ)

Φωτογραφία του Pano Kato.

Φωτογραφία του Pano Kato.
Φωτογραφία του Pano Kato.

Φωτογραφία του Prodromos-Bodos Meletoglou.

Φωτογραφία του Prodromos-Bodos Meletoglou.
Φωτογραφία του Prodromos-Bodos Meletoglou.

Φωτογραφία του Pano Kato.
Φωτογραφία του Pano Kato.

Φωτογραφία του Pano Kato.