Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

1η εκπομπή του SZ8LES από το κάστρο Σιγρίου με κωδικό SV00079

Αξίζει να φθάσεις στην άκρη του νησιού μας και να προβάλλεις τις ομορφιές του μέσω ασυρμάτου σε όλο τον ραδιοερασιτεχνικο κόσμο.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Λέσβου, του ραδιοερασιτεχνισμού και του συλλόγου μας, κάνουμε ένα όμορφο χόμπι και μέσω αυτού προσπαθούμε με ραδιοερασιτεχνικές δραστηριοτητες να προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Το Σαββατοκυριακο 17 και 18 Ιουνίου ήταν η παγκόσμια ραδιοερασιτεχνικη δραστηριοτητα World Castles Weekend 2017  http://wcagroup.org/?p=7464
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ διμήνου περίπου και μετά την επανάληψη της δραστηριοτητας μας από το κάστρο Μυτιλήνης σκοπεύαμε αυτό το σαββατοκυριακο να κάνουμε γνωστο στην παγκόσμια ραδιοερασιτεχνικη κοινότητα το κάστρο Σιγρίου.
Αρχικά ο Ιωάννης SY8AKK σε συνεννόηση με τους διοργανωτές εξασφάλισε να καταχωρηθεί για πρώτη φορά στους παγκόσμιους πίνακες το Σιγρι με κωδικό SV-00079.Στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος SV8LQT σχεδίασε και ετοίμασε την κάρτα επιβεβαίωσης (qsl card) που θα αποσταλεί στους ραδιοερασιτεχνες που επικοινωνησαν μαζί μας.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 οι ραδιοερασιτεχνες Παναγιώτης SV8JNT,η Πελαγία SY8CBU και ο Πρόδρομος SV8AJN εκπεμψαμε σε συνθήκες εκστρατειας από το Κάστρο Σιγριου με το διακριτικό του συλλόγου μας SZ8LES και τον κωδικό κάστρου SV-00079 με σκοπό να προβάλλουμε το Σιγρι και να ¨στείλουμε¨ την QSL κάρτα μας με το κάστρο σε όσους το δυνατόν περισσοτερους ραδιοερασιτεχνικους σταθμούς και στις χώρες τους στον πλανήτη.
Το πετύχαμε..Με την βοήθεια της διάδοσης μια ακόμη φορά τα cluster DX ¨μιλούσαν¨για την Λέσβο,το ΙΟΤΑ EU-049 και πρωτη φορα για  το Κάστρο Σιγριου.Σε λιγες ημερες θα μας ακούσετε στα HF-VHF όπως κάθε χρόνο στο AEGEAN VHF CONTEST 2017 από τον Όλυμπο της Λέσβου και τον Αύγουστο (για πρωτη φορα θα ¨ενεργοποιηθει¨)  από τον παλαιό Φάρο του ακρωτηρίου Κόρακας..Ευχές από τη Λέσβο.