Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

O ΣΥ.ΡΑ.Λ στο Aegean VHF Contest 2017

Όπως το 2013,2014,2015,2016 (όπου κατακτήθηκαν πολύ καλές θέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων) έτσι φετος το πρώτο  σαββατοκύριακο του Ιουλίου (1-2/7/2017), μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου (ΣΥ.ΡΑ.Λ) με το διακριτικό κλήσης του συλλόγου SZ8LES, έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ραδιοερασιτεχνών με την ονομασία «Aegean VHF Contest 2017».

Στον διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν ελάχιστοι Ελληνικοί σύλλογοι και αρκετοι μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες , που με την βοήθεια της διάδοσης των ραδιοκυμάτων αντάλλαζαν αναφορές λήψης έως εκεί όπου έφθανε το σήμα εκπομπής τους και πρόβαλλαν την Ελλάδα μέσω του ραδιοερασιτεχνισμού σε όλο τον πλανήτη.

Τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιουλίου με προορισμό τον Όλυμπο Λέσβου, όπου κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων κατόρθωσαν έστησαν τις κεραίες τους και τον ραδιοεπικοινωνιακο τους εξοπλισμό.

Αμέσως μετά οι χειριστές μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ Πρόδρομος Μελέτογλου SV8AJN, Παναγιώτης Κατωτριώτης SV8JNL, Ιωάννης Χαλβαντζης SY8BIB ,Μαλαμα Πελαγια SY8CBU, Βιεννας Παναγιώτης SV8JNT και Αθανατος Κωνσταντινος SV8LQT εφαρμόζοντας τους κανόνες του διαγωνισμού ξεκινήσαμε τις εκπομπές τους έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 2 Ιουλίου που έληξε ο διαγωνισμος.

Ως Λέσβιοι διαγωνιζόμενοι ραδιοερασιτέχνες μας ενδιέφερε η συλλογή πόντων για την τελική βαθμολογία, αλλά περισσότερο με την συμμετοχή μας θέλαμε και φέτος να υποστηρίξουμε τον διαγωνισμό και μέσω αυτού να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο όπου έφτανε το σήμα το νησί μας την Λέσβο.

Φέτος (το 2017) κατορθώσαμε να ανταλλάξουμε εκατοδεκαπεντε -115- αναφορές λήψης στους 50ΜΗΖ με πάρα πολλές χώρες μεταξύ των οποίων τις: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΑΡΔΗΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΜΑΛΤΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ με πιο μακρινη την ΦΙΛΑΝΔΙΑ.

Για τους συμμετέχοντες οι εμπειρίες πολλές και μέσω των 144ΜΗΖ οπου κατορθωσαμε χωρις να εχουμε την βοηθεια της διαδοσης να κανουμε ογδονταπεντε -85- επαφες με σταθμους βασεως, επι οχηματος και φορητους απο την Ελλαδα και τις γειτονικες μας χωρες κυριως ομως δωσαμε χαρα σε ελληνες ραδιοερασιτεχνες αλλα και κοντινων χωρων που με απλο ραδιοερασιτεχνικο εξοπλισμο για πρωτη φορα κατορθωσαν να επικοινωνησουνε μεσω ασυρματου στους 144 ΜΗΖ με την Λεσβο.

Οπως καθε χρονο ετσι και φετος υποστηριξαμε τον συγκεκριμενο υπο ελληνικη διοργανωση διαγωνισμο.

Μας αρκει το γεγονος οτι επι 48 ωρες ελληνικοι ραδιοερασιτεχνικοι σταθμοι αλλα και γειτονικων χωρων γεμισανε τις ραδιοερασιτεχνικες ζωνες των 2 και 6 μετρων εκπεμποντας ως σταθμοι βασεως,επι οχηματος η ακομη και φορητοι δοκιμαζοντας τις δυνατοτητες τους και σε πολλες περιπτωσεις τις ραδιοερασιτεχνικες ιδιοκατασκευες τους.

Χαρηκαμε ιδιαιτερα που και φετος ακουσαμε νεους μεμονομενους συναδελφους ραδιοερασιτεχνες που με την βοηθεια παλαιοτερων συμμετειχανε πρωτη φορα στον διαγωνισμο και εδιναν αριθμο επιβεβαιωσης και το locator τους.

Κανουμε ενα ομορφο χομπι και το απολαμβανουμε..

https://www.youtube.com/watch?v=jHDb_hML4X8

73! εδω sv8ajn
Παρακάτω μπορειτε να δειτε φωτογραφικό υλικό :