Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥ.ΡΑ.Λ στο 3ο Λύκειο Μυτιληνης

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Ραδιοερασιτεχνισμου και του Συλλόγου μας,εμείς τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ όπως γνωρίζετε συνεχίζουμε να κάνουμε το χόμπι μας ατομικά, ομαδικά και συλλογικά, παράλληλα όμως βοηθάμε και υποστηριζουμε κάθε προσπάθεια του τόπου μας.
Ίσως τα τελευταία 7 χρόνια να έχετε διαβάσει η να έχετε ακούσει για το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης που συμμετέχει κάθε χρόνο και έχει κατ΄ επανάληψη διακριθεί στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSat που γίνεται μεταξύ μαθητικών αντιπροσωπειών κρατών της ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
Όπως παλαιότερα ,έτσι και στις 27 Μαρ 2018 έπειτα από πρόσκληση του υπεύθυνου της ομάδας καθηγητή Φυσικής Γιώργου Κοντελλη τα μέλη του συλλόγου μας Χαράλαμπος SV8JNQ,Παναγιώτης SV8JNL και Πρόδρομος SV8AJN συναντήθηκαν στην αίθουσα του Λυκείου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της φετινής ομάδας στους οποίους ανέπτυξαν θέματα ραδιοσυχνοτητων, ψηφιακών επικοινωνιών,ραδιοερασιτεχνισμου.
Στην συνέχεια όλοι μαζί συναρμολόγησαν και δοκίμασαν το σύστημα ψηφιακής επικοινωνίας με το οποίο θα διαγωνισθούν, αξιοποιώντας  μια κεραία UHF yagi την οποία είχε κατασκευάσει ο Χαράλαμπος SV8JNQ και θα φανεί χρήσιμη στους φετινούς αλλά και μελλοντικούς στόχους της σχολικής ομάδας. 73! εδώ ΣΥ.ΡΑ.Λ